Јавно здравље, Деловање

Јавни скуп за људска права

У Смедереву, дана 29.08.2021. удружење грађана ДЕДОВИНА је организовала јавни скуп за људска права. Намера је била да се завапи суграђанима, просветним радницима, директорима школа о потенцијалној опасности која вреба да нам укине основне људске слободе. Наиме, не потенцирајући истинитост података до којих смо дошли са интернет медија, тражили смо одговоре од наших властодржаца, да нам омогуће лица која би могла да нас умире тиме што би негирали или кориговали одређене информације о штетности и погубности медицинских мера које нам се пропагирају свакодневно.

Прочитани су циљеви скупа:

  • констатација да у Смедереву има живих људи
  • да присутни изразе забринутост за здравље и достојанство њихове деце која за 2 дана полазе у школу
  • намера Удружења да упути молбено писмо директорима школа
  • да се завапи ка неистомишљеницима којима је у великом интересу да чувају правни поредак и да се не плаше од особа које су става да не прихватају јавно пропагирајуће медицинске мере јер уколико дозволе то, пре или касније наћиће се у горој позицији
  • да се укаже да нема никакве потребе да се прибегава за радикалним мерама јер по званичним подацима нема разлога за то
  • да мотивишемо друга места, села, градове са циљем слоге, удруживања и заједничке борбе (Београд је за неке близу али увек далеко за решавање одређених проблема)

На скупу је присуствовало близу 400 људи иако је претила опасност да нико не дође зато што је цео дан падала киша. Изненада, рупа у облацима се отворила сат времена пред заказани скуп што нам је донело радост. Неки су изјављивали да би и дошли на скуп али су долазак обустављали мислећи да је одложен услед кише.

Председник удружења Ђорђе Петровић је претежно држао говор који је био крајње незапаљив, миран, помирљив, молбен. Удружење је схватило да не треба никог унапред осуђивати од суграђана, нарочито директора јер је на њима велики терет пао. Поменуо је главне делове наше законске регулативе, међународних конвенција који упућују најпре да је питање медицинских мера најпре правно питање.

Прављене су паузе и тада су две предивне девојке Кристина и Теодора отпевале старе српске песме.

На скупу је кратко говорио и бивши директор једне основне школе Милосав Илић који је на одушевљење пристуних испричао начин на који је отерао медицинаре када су дошли да му шприцају децу наводно против прасећег грипа.

И Филип Деспић, комшија из Ковина је раздрмао масу када је изрекао истине које се не могу чути јавно.

Професор веронауке Сања је изложила проблеме са којима се суочавају слободни професори и наставници.

Рекао је да добар део становништва губи поверење у медицину зато што су одређени њени представници претерали. Поменуо је допис Министарства просвете у коме снажно препоручују одговорним лицима по школама да утичу на ђаке да прихвате нешто а да при том не споменуше родитеље. Поменут је и проблем Центара за социјални рад и чувени термин „најбољи интерес детета“ који недопустиво није образложен у закону и злоупотребљив на штету невиних.

Јасно је поручено: „МИ НЕЋЕМО НЕМО ПОСМАТРАТИ ДА РАДИТЕ СА НАШОМ ДЕЦОМ ШТА ГОД БИЛО МИМО НАШЕГ ПРЕТХОДНОГ ОДОБРЕЊА. МИ СЕ НАЈПРЕ ПИТАМО ЗА НАШУ ДЕЦУ И МОРАТЕ ПРВО НАМА ДА СЕ ОБРАТИТЕ

Чак је цитиран део из књиге Васе Пелагића о важности дисања у смислу да живот улази а смрт излази преко уста и носа.

Садржај писма директорима:

Поштовани господине / госпођо директоре,

Чланови и симпатизери нашег удружења су родитељи као и просветни радници који су веома забринути за своје здравље као и за здравље своје деце.

Забринути су и за потенцијално нарушавање личних права и слобода која су стечена рођењем.

Подсећамо вас да постоје међународне конвенције о правима детета, домаћи устав и законодавство које штити запосленог, физички и телесни интегритет појединца, гарантује равноправност, достојанствене услове рада, загарантовано право на рад и образовање.

Свако ко одузима неком право на рад или на образовање чини кривично дело. Чини велику грешку ако врши притисак на неког уцењујући га да пристане на нешто што не жели.

Свесни чињенице да је на вашим плећима бачен велики терет одговорности и не сумњајући у ваше најбоље намере да вршите вашу дужност на најбољи могући начин, љубазно вас подсећамо да у исто време поштујете слободну вољу и избор сваког појединца. Такође вас подсећамо да су родитељи законски заступници деце и да родитељи доносе одлуке о својој деци.

Обраћамо Вам се и као интелектуалцу који у исто време прати дешавања код нас и у свету. Надамо се да до ваших ушију допиру и оне информације за које до сада никада нису биле теме на нашим званичним медијима. Не желећи да вас замарамо са тим подацима и чињеницама, довољне су да се помало запитате да ли ћете можда бити у прилици да доносите погрешне одлуке које могу коштати вас, ваше колеге и ученике. Ваш примарни посао се зна шта је. Топло Вам препоручујемо да се држите највише тога као и да поштујете свачију вољу и право на избор на који начин ће се образовати, штитити и лечити.

Такође Вам напомињемо да ми нећемо немо посматрати како се угрожава здравље и права наше деце, Ваша права и сугурност тако и наших суграђана просветних радника.

Уколико имате времена и воље да вам разјаснимо неке појединости, стојимо Вам на располагању.

Хвала на пажњи.

Лекарима је поручено да су пореметили ПХ вредност правног система. Сувише је закисељен и захватиће га рак који ће касније доћи и по њих.

Укратко су поменути и светкси и домаћи лекари који указаше на штетност и своју душу спасише.

На крају је Удружење било слободно да упути савет другим местима да се организују и да употребе образац који нам је предао Свети Сава а Владика Николај потврдио а који је део нашег грба а то је „Света слога Србина спашава“ односно да се људи духовно буде јер је духовна веза најјача веза и гаранција за квалитетну органузацију.

Ускоро следи и видео материјал

Постави коментар